Samenvatting van het Privacybeleid

Samenvatting van het Privacybeleid

Bij Knigarus.nl hechten we zeer veel belang aan jouw privacy en de vertrouwelijkheid ervan. Dat is de reden waarom we jouw data met de grootste zorg behandelen. Door de wijzigingen in de reglementering m.b.t. de bescherming van persoonsgegevens die in voege zullen treden op 25 mei 2018 is ons Privacybeleid bijgewerkt. We nodigen je uit om dit beleid even door te nemen zodat je op de hoogte bent van je rechten en van de belangrijkste punten ter zake als lid van Knigarus.nl.


Hoe gaan we om met jouw persoonsgegevens?

Voor een optimaal gebruik van onze diensten, verzamelen we een aantal persoonsgegevens zoals jouw naam, e-mailadres, gsm nummer, leveringsadres. Knigarus.nl is verantwoordelijk voor het verwerken van deze data en verbindt zich ertoe om de vereisten van de privacy wetgeving te respecteren.

We verzamelen enkel persoonsgegevens die gerechtvaardigd zijn in het kader van onze activiteiten en onze interactie met jou en nemen gepaste veiligheidsmaatregelen om deze gegevens te beschermen. Je kan te allen tijde jouw persoonsgegevens raadplegen, wijzigen of verwijderen.


Welke persoonsgegevens worden verzameld- en hoe?

We verzamelen de persoonsgegevens die jij ons overmaakt wanneer je jouw profiel aanmaakt, de klantendienst contacteert. Daarnaast zijn er gegevens die automatisch verzameld worden bij het gebruik van onze diensten: informatie over jouw bestellingen en terugbetalingen, informatie over jouw betaalgegevens.


Voor welke doeleinden worden deze persoonsgegevens verzameld?

Bij Knigarus.nl gebruiken we persoonsgegevens om de accounts van onze klanten te beheren, bestellingen te verwerken, retours en terugbetalingen uit te voeren, promotionele e-mails te versturen, analyses te maken, de klantenbeleving te verbeteren en de inhoud van onze website zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van onze klanten.


In welke gevallen en met wie worden persoonsgegevens gedeeld?

De persoonsgegevens die we verzamelen worden niet gedeeld met derde partijen extern, met uitzondering van geaffilieerde bedrijven en externe dienstverleners conform verwerkingsdoeleinden zoals beschreven in het Privacybeleid. Zo worden bijvoorbeeld gegevens gedeeld met onze logistieke partners om de levering en de facturatie van bestelde producten en diensten te kunnen garanderen. In geen geval worden je persoonsgegevens met derde partijen gedeeld ten behoeve van hun marketing doeleinden.


Hoe worden je persoonsgevens beschermd en beveiligd?

Bij Knigarus.nl nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen wijzigingen, onopzettelijk verlies, onopzettelijke of onwettige verwijdering of eender welke vorm van onwettige behandeling.


Hoe lang worden mijn persoonsgegevens bewaard?

Jouw data worden bewaard zolang je lid bent van Knigarus.nl, indien je zou beslissen om jouw account te verwijderen, weet dan dat we jouw gegevens zullen bewaren in het kader van zeer specifieke wettelijke verplichtingen ( BTW, waarborg,…).


Hoe kan ik mijn persoonlijke data beheren of verwijderen?

Via jouw account, heb je toegang tot al jouw persoonsgegevens en kan je die ook wijzigen. Hier kan je bijvoorbeeld ook jouw e-mailvoorkeuren aanpassen. Op eender welk moment kan je beslissen om jouw persoonsgegevens niet langer te delen, te verwijderen of in te kijken via een verzoek aan onze klantendienst.


Lees meer over ons Privacybeleid